Over Marieke
‘Het gaat niet om mij, maar om jou of jouw organisatie.’

mariekeokt202023 (Klein)
 
Maar natuurlijk wil je wél graag weten met wie je te maken hebt als je mijn expertise inroept. 

Ik ben Marieke Bach, (HR) specialist duurzame inzetbaarheid en vitaliteitscoach. 
Een hele mond vol. Eigenlijk betekent het vooral dat ik een brenger van een heleboel positieve energie ben. Iemand die zorgt dat dingen die vastgelopen zijn weer in beweging komen, vitaal worden.
 
Mijn kijk op de wereld en onze samenleving: met een positieve houding bereik je veel. Daar ben ik van overtuigd. In mijn werk zie ik dat keer op keer terug en ook in mijn eigen leven pas ik dit toe. Hoe moeilijk de situatie ook is, de vraag stellen: ‘Wat is er wél mogelijk?’ is altijd een optie. En je daar op richten. Dat brengt veel.

Over dat vastlopen kan ik trouwens meepraten. 
Goed voor mezelf zorgen, was al vroeg mijn overlevingskracht. Dat was onvermijdelijk omdat ik opgroeide in een groot gezin, met ouders die vooral druk waren met ons familiebedrijf. Niet opvallen en mijn ouders ontlasten, was mijn leidraad. Gelukkig bezat ik het vermogen om verantwoordelijkheid en eigenaarschap over mijn leven te nemen. Ik voelde dat goed voor mijn lichaam en geest zorgen mij overeind zou houden.

Toch liep ik in mijn volwassen leven volledig vast. Iets met te veel ballen in de lucht en mezelf verwaarlozen. Fysiek en mentaal uitgeput zijn. Opgebrand. Ik kon niets meer, behalve NIKS DOEN. Ik was vastgelopen in mijn oude leven. Mijn besef van verantwoordelijkheid en eigenaarschap nemen over mijn leven werd mijn persoonlijke richtlijn. Een belangrijke wake-up call voor mij om dingen anders te doen en beweging te krijgen in wat was vastgelopen. 

Bij dat vastlopen - of eigenlijk juist daar beweging in krijgen - help ik nu anderen. Omdat ik weet dat je eigen kracht (weer) ontdekken of terugvinden je méér in balans brengt en maakt dat je beter kunt doen wat je wilt doen en betekenen. Plus dat je een gelukkiger mens bent. 
Misschien is dat iets waar ook jij naar verlangt. 

In beweging zijn en beweging brengen in dingen die vastzitten. 
Dat doe ik het liefst. Wat vastzit weer laten stromen is mijn belangrijke drijfveer. Daarmee ondersteun ik individuen én organisaties. Gedurende de jaren heb ik ontdekt dat het binnen organisaties eigenlijk hetzelfde werkt. Organisaties weten soms echt niet het beste uit hun mensen te halen of passen systemen toe waardoor inzetbaarheid juist vermindert! Net als de mens is een organisatie een systeem dat verzorging nodig heeft. Daar ben ik van overtuigd en daar zet ik mij voor in.

Hoe ik in het leven sta en wat ik toepas:
• Met een positieve instelling kun je heel veel bereiken.
• Vanuit een open, onderzoekende blik kijken naar ‘Wat is wel mogelijk’, ‘Wat is de situatie’ en ‘Waar wil je naartoe?’
• Starten vanuit ‘Wat wil je BEREIKEN?’ (is altijd positief) in plaats van ‘Wat wil je VERMIJDEN?’ 
• Wat heb je ervoor over om jouw doelen te bereiken?
 
Duurzame inzetbaarheid op de kaart zetten is waar ik mij hard voor maak 
Omdat ik zie dat dit de spil is voor goede bedrijfsresultaten en gelukkige medewerkers; werknemers die het beste uit zichzelf halen, gemotiveerd en fit zijn en vooral met plezier werken. Duurzame inzetbaarheid een ondergeschoven kindje op de agenda bij bedrijven? No way! Daarvoor is het te belangrijk is mijn visie.

Kwaliteiten die men mij toedicht:
• positieve energie brenger;
• bevlogen en energiek;
• oplossingsgericht;
• veelzijdig;
• verbinder;
• sensitief, praktisch en loyaal;
• veel doorzettingsvermogen;
• betrouwbaar; ‘Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg.’

Wat ik vooral wens is: 
dat we bezig zijn met ons mens zijn. Dat we ons beseffen dat we goed genoeg zijn. Dat er harmonie en rust is en we de maatschappij leveren wat er nodig is. Dat het welzijn van de mens bovenaan staat, in plaats van economische belangen. Ik geloof in een systeem dat de mens dient en niet andersom. Dat we het beste uit onszelf halen en duurzaam inzetbaar zijn. 
Daar zet ik mij met hart en ziel voor in. 

In mijn vrije tijd…
ben ik van het ‘tutten in de tuin’ en ‘tutten voor de tent’. Zodra de zon begint te warmen en de natuur tot leven komt, zoek ik een plek om mijn tent op te zetten. In de natuur. Bij voorkeur in de bergen. Daar voel ik de nietigheid, de verbinding met de natuur en kom ik tot rust. De ideale plek om te leren om ‘gewoon ook eens niets te doen’ en te genieten van al dat er is.

Kennis maken?
Spreekt mijn werkwijze en visie jou aan? Plan dan hier een afspraak met mij in voor een nadere kennismaking.

Copyright 2019 mariekebach.nl - Design by Grafixworld.


Privacy beleid

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.