Missie / Visie

MISSIEDSC 3426 (Miniatuurb)
Ik geniet van mijn vak om werknemers duurzaam inzetbaar te maken en werkgevers te begeleiden om het juiste arbeidsklimaat hiervoor te scheppen. Geen dag is hetzelfde. Bijna altijd ga ik voldaan weer naar huis en met mijn pensioen ben ik niet bezig. Als het aan mij ligt kan ik nog vele jaren zo doorgaan. Het is mijn bron van werkplezier.

 

Hoe anders kan het zijn in een bedrijf waar prioriteit wordt gegeven aan resultaten behalen, kosten en processen beheersen, etc. Waar is de aandacht voor werknemers? Ook bij werknemers zelf zie ik weinig bewustzijn hoe zij het beste uit zichzelf kunnen halen, werkplezier en passie voor het vak nastreven en eigen regie hiervoor inzetten. Hoezo duurzaam inzetbaar?

 

Het gevolg van beide scenario’s: kramp in het bedrijf, dat zich vertaalt naar hoge werkdruk, stress op de werkvloer, te zware controle, weinig vertrouwen op inzet van werknemers, verminderd werkplezier en hoog ziekteverzuim. Focus bij veel werknemers ligt niet bij ‘hoe kan ik een bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat’ maar eerder: ‘zit mijn werkdag er al op?’ en ‘hoeveel jaren nog tot mijn pensioen?’

 

Ik zie het als mijn missie om werkgevers en werknemers te laten genieten van hun vak omdat ze trots zijn om bij te kunnen dragen aan het bedrijf waarvoor ze werken. Er hangt een positieve sfeer door teamspirit, verbondenheid, respect en vertrouwen. Goed werknemerschap en goed werkgeverschap vormt hiervoor het fundament. Iedereen gaat dagelijks voldaan weer naar huis. Bedrijfsresultaten worden zonder problemen behaald.

 


VISIE

De inzet van een adviseur duurzame inzetbaarheid is een HR-specialisme. HR professonials erkennen zeker het belang van dit thema, maar in de praktijk wordt het links en rechts ingehaald door korte termijn HR thema's. Helaas krijgt het daardoor niet de aandacht die het verdient, levert het te weinig meerwaarde op en lijkt het alleen maar geld te kosten. 

 

Investeren in duurzame inzetbaarheid in tijd en geld verdient zich altijd terug. De kosten van ziekteverzuim nemen af, productiviteit neemt toe. Zo ook het bedrijfsresultaat en werkplezier. Ik durf dan ook te stellen dat duurzaam inzetbare werknemers de basis vormt voor bedrijfsontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

 

Een volwaardig duurzaam inzetbaarheidsbeleid fungeert als basis en wordt verwerkt in alle HR-instrumenten. Het gaat dan niet om nog meer regels in te stellen, maar juist om oud HR-beleid om te buigen naar nieuw HR-beleid gebaseerd op duurzame inzetbaarheid met minder regels en meer ruimte voor betrokkenheid, vertrouwen en eigen regie.

Copyright 2019 mariekebach.nl - Design by Grafixworld.


Privacy beleid

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.