Blogs

Bewegen, lust voor je lijf, feest voor het brein!

Team : Marieke Bach

Resume: Mijn hoofd is een vat vol borrelende ideeën. Hoe beter ik in mijn vel zit, des te meer het borrelt in mijn hoofd. En dat is maar goed ook, want als jubilerende ondernemer (ja, deze maand vier ik mijn eerste lustrum) vind ik het belangrijk om continu bezig te zijn met de ontwikkeling van mijn bedrijf. Loslaten wat niets oplevert en nieuwe business mogelijkheden opsporen en ontplooien.

Waar komen die ideeën toch vandaan? Wat geeft toch die energie en motivatie om alsmaar door te gaan? Als ik hierover nadenk, kom ik maar op één antwoord: bewegen. Zo lang ik leef, beweeg ik. Behoorlijk veel trouwens, de grens van 10.000 stappen per dag haal ik met gemak. Let wel: met bewegen heb ik het niet over sporten.

Bewegen houdt mijn lijf en brein in conditie en maakt mij blij. Dit verzin ik niet zelf, maar is wetenschappelijk aangetoond door knappe koppen als Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en gedragswetenschapper (www.universiteitvannederland.nl). Deze zomer heb ik één van zijn energieke colleges bijgewoond tijdens DWDD University. Volgens Erik Scherder heeft dagelijks bewegen een positieve uitwerking op o.a. de cognitieve vaardigheden.

Toch ken ik ook de andere kant van de medaille. Regelmatig breng ik ook de nodige uren zittend door: coachsessies, vergaderen, bijhouden van administratie en social media, ontwikkeling van projecten, etc….. Na 1,5 uur merk ik het al. Ik raak verstijfd in mijn lijf en in mijn hoofd. Doorgaan heeft vaak tot gevolg dat ik uiteindelijk meer tijd kwijt ben en dat er foutjes sluipen in het eindproduct. Hoog tijd dus om even op te staan en korte tijd te bewegen. Dat voelt gewoon goed en geeft weer energie en goede moed om door te gaan.

Nu kent het bedrijfsleven in Nederland zeer veel werknemers die het grootste gedeelte van de dag achter het bureau te vinden zijn. Het maakt mij nieuwsgierig of zij zich ervan bewust zijn hoe belangrijk bewegen is op de uitvoering van hun functie. Ik zou hen willen uitdagen om bewegen eens meer toe te passen tijdens en buiten het werk.

Niet mogelijk? Echt wel! Hieronder tref je enkele ideeën:
• Werk je binnen een straal van 20 km van jouw huisadres? Pak dan (indien mogelijk) eens de fiets.
• Laat sowieso eens wat vaker de auto staan.
• Neem op kantoor de trap in plaats van de lift.
• Pauze nemen achter het bureau is echt not done. Ga naar de kantine voor een gezonde lunch en eindig jouw pauze altijd met een wandeling van 15 minuten in de buitenlucht.
• Nederland is absoluut een vergaderland. Wij doen het vaak en lang. Wat dachten jullie ervan om minimaal 3 vergaderingen per maand wandelend in de buitenlucht uit te voeren? Heerlijk zonder vergaderstukken. Bij terugkomst gebruik je het eerste half uur om belangrijke opmerkingen en actiepunten te registreren.
• Zit je met lastige situaties en weet je niet zo snel een oplossing? Ga dan niet geforceerd een oplossing bedenken. Stop met je bezigheden, ga bewegen, verleg je focus. De oplossing dient zich dan vanzelf aan.

Wil je nog meer succes voor jezelf van het effect van bewegen? Let dan ook eens op je voedingspatroon. Wat, hoe en wanneer eet jij zoal op de dag? Start eens met minder suiker, vermijd de snackbar en drink vaker een glas water tussendoor.
Dit in combinatie met meer bewegen, levert je nog een beter lichaamsgewicht op ook! Een mooi vooruitzicht toch?

Leuker kan ik het niet maken…..

Wil je een goede start maken? Geef je dan op voor mijn programma ‘Bewegen en afvallen voor werknemers met een bureaubaan’. Kijk op mijn site voor alle informatie.

Bewegelijke groeten,
Marieke Bach
06 – 14 60 32 62

www.bachvitaliteitscoaching.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
-Gezondheidsmanagement
-Stresscounseling
-Gewichtsconsulente
-Beweeg-gigant ;-)

 
Per Page
Resultaten 1 - 1 van 1

Copyright 2019 mariekebach.nl - Design by Grafixworld.


Privacy beleid

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.