Blogs

Spanning voor de start..

Team : Marieke Bach

Resume: Ken je dat?
Die spanning net voor de start van een nieuwe opdracht?
Pas geleden had ik weer zo’n moment: voor een grote opdrachtgever was ik gestart met een nieuwe groep voor een persoonlijke ontwikkelingsproject ter versterking van het werkvermogen, vitaliteit en dus duurzame inzetbaarheid.

Toch vind ik de start van een nieuwe groep ook altijd wel een beetje spannend.
Want ook al is het projectdoel glashelder, zijn alle voorbereidingen tot in de puntjes geregeld en staat mijn trainersteam in de startblokken.
Dan nog is het afwachten hoe de deelnemers in de nieuwe groep (die elkaar niet kennen) zullen reageren.
Komt de interactie wel op gang? Voelt iedereen zich gemakkelijk in de groep? Allemaal factoren waar je slechts deels grip op hebt.
Zelfs slecht weer kan nog roet in het eten gooien. Best een beetje spannend allemaal.

Dit kom ik ook tegen bij werkgevers die beseffen dat investeren in duurzaam inzetbare werknemers belangrijk is, maar de stap (nog) niet durven zetten.
Input die ik wel eens heb ontvangen: ‘wat breng ik dan op gang?’ en ‘dadelijk zit ik met dominante werknemers..’. D it maakt mij altijd nieuwsgierig: wat zit er achter die beren op de weg’? Starten met duurzame inzetbaarheid wordt dan veel groter gemaakt dan het is.

Dat is best jammer en zeker niet nodig.
Want er zijn veel manieren om op een ontspannen en onderzoekende wijze helder te maken hoe het is gesteld met draagvlak en wat nodig is om een goede start te maken.
Herkenbaar voor u?
Meer weten over hoe het startmoment eruit kan zien?
Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een brainstormsessie.

Hartelijke groet,
Marieke Bach Adviseur Duurzame Inzetbaarheid

(06-14603262) www.mariekebach.nl

 
Per Page
Resultaten 1 - 1 van 1

Copyright 2019 mariekebach.nl - Design by Grafixworld.


Privacy beleid

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.