Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Innovaties

Innovaties

woensdag, 20 december 2023

shadowtop

mail

woensdag, 20 december 2023 | www.mariekbach.nl

allereerste ‘Innovaties’ !

Hartelijk welkom bij deze allereerste ‘Innovaties’ met activiteiten en ontwikkelingen die de afgelopen periode mijn pad hebben gekruist.

Zo blik ik terug op de ‘week van de werkstress’

(11-15 november) en mijn lunch Webinars.

 

_DSC5952 (Middel).jpg

separator

gebroken ketting.jpg

Week van de werkstress

Op initiatief van OVAL werd in de periode van 11-15 november de landelijke week van de werkstress gehouden. Het kan u bijna niet zijn ontgaan. In de (social) media werd er veel aandacht aan geschonken.

Er wordt nog wel eens bagatelliserend over gesproken: “in Nederland ligt de gemiddelde werkdruk nu eenmaal hoog, wen er maar aan” is veelal het uitgangspunt op de werkvloer. Dat dit niets oplost, laat het aantal werknemers dat met overspannenheid, burn-out, angsten en andere problemen thuis zitten, duidelijk zien.

separator

Resultaat lunch Webinars ‘werkplezier’

Dit is mijn credo: als we dan toch met z’n allen langer gaan doorwerken, laten we er dan voor zorgen dat we voldoende plezier houden in ons werk.

In mijn ogen is dit een zeer belangrijk gegeven om duurzaam te kunnen functioneren op het werk.

lunchtime (Middel).jpeg

separator

logo NPDI.jpg

Marieke Bach is partner van het Nederlands Platform voor Duurzame Inzetbaarheid (NPDI)

Een ontwikkeling waar ik echt een beetje trots op ben. Door mijn lidmaatschap bij het NPDI kan ik gebruik maken van diversie tools zoals de Kosten/baten analyse, organisatie scans en interventietools zowel voor organisaties als voor werknemers in de metaal en techniek.

De tools zijn ontwikkeld door TNO en/of in samenwerking met Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Wat een waardevol keurmerk voor mijn inzet.

separator

Terugblik op de Landelijke bijeenkomst ‘Eerlijk, Veilig en Gezond Werken’ (min. SZW)

Het programma Eerlijk, Gezond en Veilig werk van het ministerie van SZW organiseerde op 30 oktober 2019 een bijeenkomst voor o.a. werkgevers(organisaties), ondernemingsraden, branches en sociale partners.

Onder de motiverende leiding van dagvoorzitter Joost Hoebink gingen we met elkaar aan de slag met Eerlijk, Gezond en Veilig Werk.

logo min SZW.jpg

separator

eindproduct (Middel)_KL.jpeg

Waardevolle tip voor op gang brengen draagvlak duurzame inzetbaarheid

Voor werkgevers en HR-managers die niet bang zijn om een uitdaging aan te gaan: vaak zijn landelijke ontwikkelingen het uitgangspunt voor acties of beleid om uw werknemers duurzaam inzetbaar te maken.

Maar eigenlijk wordt een belangrijk component regelmatig vergeten.

shadowbottom